Szelektív szigetek

Képeink

Kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2004. szeptember

2004.09.15. 15:00 :: Szeretem Budapestet

 

A "Szeretem Budapestet" egy civil mozgalom, független minden hivataltól, párttól, szervezettol. Egyetlen célja: összegyűjteni és egyesíteni a budapestiek tettvágyát, erejét, lelkesedését. Azokét a budapestiekét, akik egy XXI. századi, élhető, rendezett, nyüzsgő és izgalmas várost akarnak, amelyik az ország, sőt a régió fő városa.

A mozgalom alakuló gyűlését 2004. szeptember 21-én tartotta, ahol az alapítók (Kardos Dóra, Szász Kati, Bencze B. György, Bojár Iván András, Fürjes Balázs, Gábor Iván, Gerő András, Melis András, Pataki László, Szalóky Károly) foglalták össze a mozgalom céljait.

 

Megalakult a Szeretem Budapestet Mozgalom

A "Szeretem Budapestet" egy civil mozgalom, amely független minden hivataltól, párttól, szervezettõl.

Összefogni, hatni, tenni - így fogalmazták meg a mozgalom alapítói a fő célkitűzéseket. A mozgalom azokat a budapestieket egyesíti, akiknek elegük van a városuk megosztottságából, szürkeségéből, koszosságából, a fejlesztések koncepciótlanságából, a fantáziáttlanságból és szellemtelenségből, a közlekedési káoszból, a parkok rendezetlenségéből. Azokat a budapestieket egyesíti, akik büszkék a városukra és olyan élhető és folyamatosan fejlődő regionális fővárost szeretnének, amely versenytársa Európa bármely nagyvárosának.

 

Az alapítók konkrét terveket vázoltak a fejlesztési elképzelésekről, a Duna környezetének hasznosításáról, a belváros nagy terekkel és parkokkal szabdalt összefüggő térségérõl, a rakpartok és a folyó összekapcsolásáról. A város kulturális, szórakoztató és szabadidő jellegének felerősítéséről.

Külön szó esett a város történeti hátteréről, arról, hogy ükapáink a XIX. században milyen nagyívű és becsvágyó emberek voltak, bátrak és elszántak, amelynek köszönhetően a város harminc év alatt évszázadnyi utat tett meg.

Külön hangsúlyt kaptak a gazdasági érdekek, hiszen a város fejlesztése mindenkinek megtérülő beruházás, külföldi és hazai nagyvállalatok, munkavállalók, budapesti vállalkozók, művészek számára egyaránt. Hiszen a beruházások, a visszatérő városlakók, a turisták mind munkahelyeket és megrendeléseket jelentenek, a városnak pedig folyamatosan gyarapodó bevételeket.

A Szeretem Budapestet Mozgalomnak meggyőződése, hogy a város fejlesztése nemcsak a budapestiek érdeke. Sőt, Budapest sikere nélkül Magyarország sikerét is elképzelhetetlennek tartja. Budapest megújult imázsa alapja, motorja és meghatározója lesz Magyarország modern képének kialakításában. Budapest fejlődésének áldásából minden magyar város és régió tud részesedni, így haszonélvezõjévé válik annak, mégpedig úgy, hogy a főváros nem a vízfej, hanem a társadalom egészét szolgáló szerepet vállalja magára.

A mozgalom első lépésként minél több regisztrált pártoló tagot akar gyűjteni, mindenfelé meg akar jelenni a városban a Dunát és a város kontúrját szív alakban ábrázoló logójával. Ez ad alapot az elképzelések megvalósításához szükséges párbeszédre, amit a mozgalom a város vezetõivel, a politikával folytatni kíván. Eközben pedig tovább folynak a konkrét tervezési munkák, az elképzelések pontos kirajzolása.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretembudapestet.blog.hu/api/trackback/id/tr32614219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müller Lászlóné 2008.08.18. 22:32:27

Szerintem kellene egy olyan helyet létrehozni, ahol kiélhetnék a "művészi hajlamaikat" ezek a firkálók.Pl .egy építkezést körűlfogó palánkon vagy régi, nem használt vagonokon .Ez csak egy ötlet,de lehet, hogy működne!!!

Szeretem Budapestet · http://www.szeretembudapestet.hu 2008.08.19. 07:59:31

Kedves Müller Lászlóné!
Vannak ilyen felületek, pl. a Rákóczi téri metróépítkezés kordonainál kimondottan magas színvonalú, nagyon szép graffiti-kiállítás látható. Minden érdeklődőnek ajánljuk.
Sajnos azonban nem azokkal a firkálókkal van a gond, akik hajlandóak az úgynevezett "legálfalakra" festeni, hanem azokkal, akik nem kímélik pl. a Lánchidat sem. Ez utóbbi csoport "művei" ellen kívánunk fellépni a szeptember 19-i Nagykörúti falfirka-mentesítési akciónkkal.
Üdvözlettel: Szeretem Budapestet Mozgalom
süti beállítások módosítása