Szelektív szigetek

Képeink

Kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szabálysértés a Fidelitas-matrica

2008.08.03. 10:42 :: Szeretem Budapestet

 

Óvatosan savazza Gyurcsányt!

 

FH - Hírszerző 2008. 08. 01. 18:45

Szabálysértést követ el, aki a Fidelitas kérésére matricákat ragaszt ki közterületen - így reagált közleményében a Fővárosi Önkormányzat a Fidesz ifjúsági szervezetének csütörtöki felhívására.

(kép: Metro)

A Fidelitas által létrehozott csoport jövő hétfőtől "Gyurcsány a hibás" feliratú matricákat osztogat majd azért, hogy aki egyetért velük ragassza fel ezeket.

A Fővárosi Önkormányzat másfél éve harcol a "vadplakátolás" ellen, így szinte teljesen eltűntek Budapest házfalairól és a buszmegállókból az illegálisan kiragasztott hirdetmények - áll a Fővárosi Önkormányzat pénteki közleményében. Ezért meglepő, hogy a napokban a Fidelitas matricák elhelyezésére hívta fel a polgárokat. Ráadásul, aki a felhívásnak eleget tesz, szabálysértést követ el, vagy megsérti a magántulajdon védelméhez való jogot.

A tavaszi népszavazás előtt a Fővárosi Közgyűlést alkotó pártok (a Fidesz kivételével) elfogadtak egy nyilatkozatot arról, hogy a városkép védelmében tartózkodnak az ilyen vélemény-nyilvánítástól.

Egyébként a Fővárosi Közgyűlés 1995-ben alkotott rendelete szerint plakátok és hirdetmények elhelyezéséhez közterületi hozzájárulást kell kérni a Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottságtól. Plakátok, falragaszok elhelyezésére kizárólag kampányidőszakban, engedéllyel bíró területen és felületen van lehetőség, és a reklámozó köteles hirdetményét a türelmi 30 nap elteltével eltakarítani.

A Független Hírügynökség napközben többször is hiába próbálta elérni a Fidelitas képviselőit.


A Szeretem Budapestet Mozgalom véleménye:

Jó lenne, ha minden párt példát tudna mutatni a vadplakátolás, az illegális ragasztások visszaszorításában is.

Tisztelt Fidelitas Tagok!

Kérünk titeket, hogy ne ragaszttassátok ezt a gyönyörű várost! Tarlós István és Ughy Attila urak is támogatják a plakátmentes Budapestet! Mi nem a jobb vagy bal oldalon állunk - mi Budapestért dolgozunk.

Köszönjük szépen!


 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretembudapestet.blog.hu/api/trackback/id/tr5598227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HALI 2008.08.08. 04:40:12

Hali!

Ha valaki tudja, hogy hol lehet feljelenteni a ragasztgatókat, hogy jó sok pénzükbe kerüljön, megérne egy pár forintot, elegem van a hülye lekaparhatatlan matricákból.
Most jöttem haza és teleragasztották az autóimat ezekkel a szarságokkal. Szívesen lepisilném az ágyát az ilyeneknek, hogy tudja, hogy milyen a más szarát takarítani.

Szeretem Budapestet 2008.08.08. 09:04:45

Hali Hali!

A ragasztókat a Közterület-Felügyelet zöld számain lehet bejelenteni. Sajnos a rendőrség a szabálysértésnek minősülő ügyekkel - megfelelő törvényi háttér hiányában -nem tud foglalkozni.

A Fővárosi Közterület-felügyelet ingyenesen hívható zöldszámai: 06-80-220-220 vagy 06-80-330-330.

Itt a közterületet érintő rongálásokat lehet bejelenteni.

Sok sikert!

Szeretem Budapestet Mozgalom

giorgionane 2008.09.12. 15:41:50

Nos felettem elhangzott a kulcsmondat: megfelelő törvényi háttér hiányában -nem tud foglalkozni...de ezen kívül még tucatnyi hasonlót tudnék felsorolni.Akkor mit is csináltak jó törvényhozó atyáink? most nem példálódzom más országok idevonatkozó törvényi hátterével.Más: egy flakon festék ma már legtöbbször messze 1000 ft felett érhető csak el. Belegondolt valaki mennyibe is kerül az "alkotóknak"mindez?
Szerintem nem annyira szegény a népség mint rebesgetik, csak nem normális és értelmes dolgokra megy a pénz...Én totálkáros vagyok,ha a legszebb épületek tetején, megzavarva a városképet látom brutaliska szennyhozodékát...Valaki(k) kiengedik oda is őket..ezeken gondolkodott már valaki? mindegy ha tehetem húzok el inne,de nem ez lenne a megoldás!
süti beállítások módosítása