Szelektív szigetek

Képeink

Kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sláger Megaparty - Giga mennyiségű kosz a rendezvényen

2008.08.22. 12:20 :: Szeretem Budapestet

 

Tisztelt Sláger Rádió! Tisztelt Horváth Anita!
 
Sláger Megaparty – Giga siker 
A Szeretem Budapestet Mozgalom véleménye: GIGA mennyiségű szemét egész este! A Szeretem Budapestet Mozgalom tagjai közül többen ott voltak a rendezvényen. Tényleg fantasztikus volt. Viszont hihetetlen mennyiségű szennyben és mocsokban hagyták a szervezők az embereket egész este.
Még akkor este felhívtuk az FKF Zrt. diszpécser-szolgálatát, ahol azt a választ kaptuk, hogy ők a rendezvény után, este 11 óra körül érkeznek a helyszínre. Persze ilyenkor a budapesti állampolgár szid mindenkit, főleg a városvezetést, mivel fogalma sincs, hogy miért van ennyi szemét a Hősök terén, a levezető utakon és a Városligetben.
Mindezeken kifakadva e-mailt írtunk az FKF Zrt-nek, szinte felelősségre vontuk őket a történtekért. Az FKF Zrt. szóvivőjének válasza, hogy a Sláger Rádió a rendezvényhez csak EGY utótakarítást rendelt meg, a rendezvény alatti SZOKÁSOS, folyamatos tisztítást, takarítást viszont nem.
A Szeretem Budapestet Mozgalom véleménye, hogy egy ilyen több órás rendezvény szervezőjének kötelessége a helyszínt és annak környékét a teljes időtartam alatt tisztán tartania. Ha erre nem képes, akkor szakcégtől kell megrendelnie, így biztosítva a folyamatos tiszta, kulturált szórakozást. Értesüléseink szerint az ekkora rendezvények szervezői közül szinte a Sláger Rádió az egyetlen, aki nem rendeli meg a folyamatos takarítást, pedig a város érdekében sem lenne szabad ekkora tömeget ilyen szennyben vendégül látni.
Ráadásul a budapestiek nem tudják, hogy ezért a rengeteg szemétért a szervező a felelős. Az ilyen esetek elkerülése érdekében javasoljuk a városvezetésnek, hogy a közterülethasználati engedélyek kibocsátásának várható módosítása tartalmazza a kötelező tisztántartást és az erre szakosodott cégekkel történő szerződés megkötésének előírását, hiszen ekkora rendezvényeket csak megfelelő háttérrel lehet biztosítani.
Ezt a levelet a Sláger Rádiónak és minden levelező partnerünknek is elküldjük. Várjuk a Sláger Rádió válaszát.
Üdvözlettel:
Szeretem Budapestet Mozgalom
 

Előzmény:

2008.09.01 01:49 Sláger Megaparty - Giga siker - Sláger Megaparty – Giga siker 

Százezernél is több néző, tíz legendás fellépő, temérdek meglepetés, és fergeteges hangulat, mindez a Sláger Rádió idei Megapartyján. Az idén tíz esztendős fennállását ünneplő Sláger Rádiónak sikerült az, ami másoknak nem: fokozni a fokozhatatlant. Évek óta a Sláger Megaparty az egyik legkiemelkedőbb budapesti rendezvény. Idén a jubileumra tekintettel minden eddiginél monumentálisabb, ám mégis ingyenes programkínálat várta az érdeklődőket a Városligeti Műjégpályán.

Stílszerűen 10 eleven legenda ünnepelt együtt a Sláger hallgatókkal, és Magyarország leghallgatottabb rádiójával. Mindez azt is jelentette, hogy a korábbi évekkel ellentétben, már délben elkezdődött a késő estig kitartó koncertek sora. Hiába volt nem csak a nézőtéren, hanem az égen is felhőtlen a jókedv, a tűző napsütés nem vette kedvét senkinek, már a Megapartyt kezdő Karthago Elefántdübörgése alatt ezrek élvezték a legendás slágereket.

Őket a United együttes követte. Az egyre növekvő ezerfejű cézár pedig egyesült erővel énekelte Pély Barnabásékkal az elmúlt évtized legsikeresebb United nótáit. Akik pedig netán küzdöttek volna a meleggel, megtudhatták, hogy a koktél bizony jéghideg. De elhoztak néhány nótát a honlapjukról ingyenesen letölthető új nagylemezükről is. A tetőző hőségben kik mások következhettek volna, mint az Afrika sláger legendás előadói, a KFT együttes. Laár Andrásék nem csak a szokványos koncertdalaikkal hanem néhány igazi zenei csemegével is készültek.

Balázs Fecó is alaposan kitett magáért, hisz már dél körül megjelent a VIP sátorban, pedig együttese, a Korál csak három órakor kezdett a színpadon. Fecóék Sitke után szabadon, a Sláger Megapartyn is nagy sikert arattak. Őket követte Charlie koncertje, aki tudta mi kell a hőség ellen: "Jég dupla Whisky-vel"... Az aranytorkú énekes természetesen a többi nagy slágerét is elhozta magával.

A Republic koncertjére már egy kisebb köztársaságnyi tömeg gyűlt össze a Városligeti Műjégpályán és környékén. Mozdulni már a Hősök terétől alig lehetett a Sláger Megaparty-ra igyekvőktől, a hidról is ezrek élvezték, szó szerint páholyból Cipőék koncertjét.

Este hat órakor már százezer körülire tehető nézőszám előtt lépett színpadra a Bikini együttes. D. Nagy Lajosék természetesen legnagyobb slágereikkel érkeztek a Sláger Megapartyra, és egy igazi meglepetéssel is készültek. A Részegen ki visz majd haza című dalban ugyanis Mihalik Viktort a Sláger Rádió programigazgatója, Bolla Zsolt váltotta a dobok mögött. Az alkalmi felállás hatalmas sikert aratott, félelmetes volt, ahogy több tízezer torokból egyszerre szóltak a mindenki számára ismert sorok.

Hét órára, amikor az Edda belekezdett, már akár a megtelt táblát is ki lehetett volna tenni a Műjégpályára. Pataky Attiláék a tőlük megszokott vehemenciával, végig mozgásban tartották a tömeget, sőt, egy dal erejéig még néhány, igen csinos rajongó hölgyet is alkalmaztak alkalmi háttértáncosként a színpadon. Az együttes három évtizedes pályafutásának dalai bizonyították, a rockzene valóban halhatatlan.

Demjén Ferenc zseniális zenekarával , élen a dalok jelentős részét szerzőként is jegyző Menyhárt Jánossal illetve Bársony Attilával, nem csak a megszámlálhatatlan Rózsi sláger legjobbjait hozta el, hanem egy bejelentéssel is készült. Idén decemberben néhány vidéki nagyvárosban, majd az év utolsó napjaiban Budapesten is koncertezik a V'Moto-Rock együttes. A közönség talán ennek örömére, vagy még inkább a Sláger Megaparty fergeteges hangulatának köszönhetően, Guiness-rekordba illő hosszúságú vonatot alkotott a Szerelemvonat című dal alatt.

A Sláger Rádió idén júliusban a SonyBMG-vel médiatörténelmet írt. Internetes honlapján szavaztatta meg a hallgatókat arról, hogy mely 16 dal szerepeljen Michael Jackson napokban megjelent King of Pop albumán. Ennek örömére a Megapartyn egy kitűnő tánccsoport mutatta be produkcióját Jacko Beat It című dalára. Mintegy remek átvezetésképp az esti utolsó produkcióra.

A 2008-as Sláger Megapartyt Fenyő Miklós zárta. A közel másfél órás kalandozás Rock and Rollia-ban valódi Szombat esti lázbeli táncmulatsággá emelte a koncertet. Felemelő látvány volt látni, ahogy ezrek ropják a honi rock and roll királyának dalaira. És ha már rekordok, talán még az Egri csillagokban sem volt annyi statiszta, mint a jövő február 14-én bemutatásra kerülő Made in Hungária című filmben lesznek. Fenyő Miklós a moziban egy cameo szerep erejéig lesz látható. A történet szálai úgy alakulnak majd, hogy a jelenkorba is kalandozhatunk, megnézhetjük, napjainkban is mennyire töretlen a zenész karrierje, rajongói talán többen vannak, mint valaha. Erre pedig keresve sem találhatott volna alkalmasabb a Made in Hungária stábja, mint a Sláger Rádió Megapartyját. Így akik ott voltak augusztus 30-án szombaton, maguk is részesei lesznek a filmnek.

Illetve, voltak még további felejthetetlen élményeknek is. Hisz a koncertek szüneteiben a Sláger Rádió műsorvezetői szórakoztatták a közönséget. Boros Lajos például színpadra szólította azokat, akik részt vettek a Bumeráng által meghirdetett Repüld körbe az országot Bochival akcióban. Ők voltak azok, akik nem mindennapi műalkotásokkal lepték meg a Bumeráng stábját és a rajongókat az ország számos pontján. Műveiket ide kattintva Te is megismerheted.

A Megaparty talán legmeghatóbb pillanatát a Pekingi Olimpia első magyar aranyérmese, Vajda Attila színpadra lépése jelentette. Boros Lajos kommentálásában, a százezres ünneplő tömeg előtt bejelentette, a Sláger  Angyalnak felajánlja jótékonysági árverésre az aranyat érő lapátját, amelyet a győzelemmel véget ért pekingi 1000 méteres kenu döntőben is használt. A Sláger Aukción hamarosan induló árverés során befolyt teljes összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Onkológia és Hematológiai Osztálya kapja.

Érdemes még említetést tenni a VIP-helyszínről is, ahol évek óta szinte egy külön rendezvény zajlik. A honi média- és sztárvilág képviselői tették idén is tiszteletüket. A koncerteken fellépő zenészeken túl többek között Révész Sándor, Csepregi Gyula és Kovács Ákos is elfogadta a Sláger Rádió invitálását.

A Sláger Megapartyról hamarosan részletes videóklippel, képgalériával számolunk be, így érdemes folyamatosan figyelni a Sláger Online-t!     (kalmárté)

 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretembudapestet.blog.hu/api/trackback/id/tr65652824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása