Szelektív szigetek

Képeink

Kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Takarítsunk közösen! – Turizmus a tiszta környezetért

2009.05.15. 11:58 :: Szeretem Budapestet

Sajtóközlemény 

Budapest, 2009. május 15.

2009. május 15-én folytatódott a budapesti szállodák és iskolák hagyományos évi tavaszi „nagytakarítása”. A Budapest Marriott és a Danubius Gellért Hotelek kezdeményezésére 2005 óta rendszeresen megrendezésre kerülő – a Magyar Turizmus Zrt. és a Virágos Magyarországért Mozgalom által is támogatott – akció keretében idén az önkéntesek az Erzsébet híd, a Rudas Fürdő és a Gellért-hegy környékét hozták rendbe, illetve falfirka-mentesítették. A társadalmi munkában idén aktívan részt vett a Magyar Szállodaszövetség és a Szeretem Budapestet Mozgalom is, amely megszervezte és koordinálta a munkafolyamatokat a résztvevő cégek és aktivisták számára.

2005 májusában a Budapest Marriott Hotel és a Danubius Hotel Gellért hagyományteremtő céllal indította el az akciót, mellyel szerették volna felhívni a figyelmet közös felelősségünkre környezetünk tisztántartásáért. Azóta a budapesti szállodák és a főváros szakmai szervezetei minden évben összegyűlnek Budapest egyik kiemelt turisztikai helyszínének tavaszi takarítására.

Az összefogás idén sokkal nagyobb körben folytatódott annak érdekében, hogy Budapest utcái, parkjai tisztábbak, rendezettebbek legyenek. A csatlakozó szervezetek kiemelt feladatuknak tekintik a lakosság vendégbarát szemléletének erősítését, a takarítási akcióval pedig hozzá kívánnak járulni a környezeti kultúra javításához, turisták által is látogatott településrészek barátságossá tételéhez.

Május 15-én (pénteken) az akcióhoz csatlakozó múzeumok, idegenforgalmi iskolák, kulturális intézmények, szállodák, éttermek és más turisztikai intézmények közel 300 dolgozója/tanulója reggel 9 órakor gyülekezett az Erzsébet híd budai hídfőjénél, az Erzsébet szobornál. A Szeretem Budapestet Mozgalom részéről Bojár Iván András, a Mozgalom elnöke, a Marriott Hotel részéről Radóné Wirthmann Julianna humán erőforrás vezető is részt vett, a Magyar Turizmus Zrt.-t pedig Dr. Róna Iván, a Társaság vezérigazgatója és további 20 munkatárs képviselte az akcióban, amelyhez csatlakozott a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke, Dr. Ujhelyi István is. A délután 2-ig tartó takarítás során a résztvevők külön csoportokra osztva tisztították meg a Páva kert, az Erzsébet híd budai hídfő és aluljáró, a Víztározó, a Rudas fürdő és a Gellért-hegy által behatárolt területeket. A feladatok között volt falfirka-mentesítés, festés, mosás, hulladékszedés és takarítási munkák. A társadalmi munkában aktívan részt vállalt a Főkert Zrt., a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt., a Budapest Gyógyfürdői Zrt., az Ifotech Kft., a Market Építő Zrt. és a Tiszta Város Kft. is, akik a munkaerőn kívül a takarításhoz és festéshez szükséges eszközöket is biztosították.

További információk:

Farkas Orsolya – Szeretem Budapestet Mozgalom

irodavezeto@szeretembudapestet.hu

Tel.: 06-30/894 9461

Kommunikációs Iroda – Magyar Turizmus Zrt.

pr@itthon.hu

Tel.: 488-8748

Schulhof Petra – Budapest Marriott Hotel

petra.schulhof@marriotthotels.com

Tel.: 06-20/444-6105

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretembudapestet.blog.hu/api/trackback/id/tr171121961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása