Szelektív szigetek

Képeink

Kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vandál módon kampányol a Jobbik és az LMP

2009.05.22. 09:02 :: Szeretem Budapestet

2009.05.21. 12:10 - Index

Az illegális plakátolás befejezésére kérte a Jobbikot és a Lehet Más a Politikát (LMP) a fővárosi Városarculati Tanácsnoki Iroda, közölte Bojár Iván András tanácsnok csütörtökön.
 
A Lehet Más a Politika párt zöld szívet formázó matricái "már ellepik a Belvárost, nem kímélve az Andrássy út míves kandelábereit sem", ahonnan csak a festéssel együtt lehet azokat eltávolítani. Illegálisan helyezte el plakátjai egy részét a Jobbik is: a párt a XIV. kerületben, az Ajtósi Dürer sor nemrégiben felújított kandelábereit és a Hungária körút lámpaoszlopait ragasztotta tele, írta az Indexhez is eljuttatott közleményében Bojár Iván városarculati tanácsnok. A tájékoztatás szerint levélben is arra kérte a pártok kampányfőnökeit a városarculati tanácsnok, hogy a jövőben tartózkodjanak a rongálástól és az illegális plakátozástól. Erre a Jobbik ígéretet tett, de az illegális ragasztások folytatódtak, az LMP-től semmilyen válasz nem érkezett.

A Városarculati Tanácsnoki Iroda már korábban kérte a parlamenti pártokat, hogy tartózkodjanak a vadplakátolástól. A főváros vállalta, hogy a kampányidőszakban alkalmi hirdetőtáblákat helyez ki a forgalmas közlekedési csomópontokban, amelyeket a pártok szabadon igénybe vehetnek. Az öt parlamenti párt fővárosi képviselőcsoportja közös nyilatkozatban is rögzítette, hogy nem ragasztanak ki illegálisan plakátot. A frakcióvezetők azt is tudomásul vették, hogy a vadplakátokat a főváros letakaríttatja, függetlenül attól, hogy azokat melyik párt helyezte ki.
 
Bojár Iván szerint az eddigi tapasztatok azt mutatják, hogy az öt parlamenti párt tartja magát a megállapodáshoz, tartózkodik a vadplakátolástól. "A mostani választási kampányban azonban feltűntek olyan politikai erők, amelyek számára úgy tűnik, még idegen a politikai kultúra ezen területe".

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretembudapestet.blog.hu/api/trackback/id/tr931136835

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Buli után a takarítás 2009.11.25. 13:39:22

Az LMP vadplakátleszedő akciója vasárnap 10 órakor indul. A Blaha Lujza téren gyülekezünk egy mosogatószivaccsal és egy vödörrel (a fejlettebb felhasználók autós jégkaparót is hozhatnak, az EP után a matricák lekaparásában sokat segítettek, bár most ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása