Szelektív szigetek

Képeink

Kommentek

Naptár

március 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek:

januspannonius68 2008.12.06. 16:02:44

ajánlom az aggódók figyelmébe:

www.indavideo.hu/video/Erdemes_a_foldet_megmenteniBejegyzés: Kéretlen házcsomagolás

zombilly 2008.12.02. 17:00:52

erőszakos megbüntetés? érdekes kifejezés. gratulálok.

Bejegyzés: Le a falfirkákkal - Nagykörúti falfirka-mentesítési kampány

BIA 2008.10.14. 23:11:39

A Szeretem Budapestet Mozgalom nem esztétikai harcot folytat a tag-ek, a falfirkák ellen. Ezek a festékkel kéretlenül mások magántulajdonára felvitt krix-kraxok egyrészt rongálásnak számítanak. A károkozása mértéke, a szakértői segítséggel megbecsülhető kárérték alapján lehet szabálysértés, vagy bűncselekmény. Ettől függetlenül, nekünk nem a jelenség, vagy éppen a falfirkáló kis hülyegyerekek kriminalizálása a célunk, hanem felhívni a figyelmet a jelenség járulékos negatív hatására. Arra a kárra, amelyet a szinte teljesen összeszennyezett városban a közbiztonság, vagy a biztonságérzet romlásának kialakulásában okoz. Arra a kárra, amelyet a turisztikai értelemben leminősülő értékű város gazdaságában okoz. Mert ugyan miért van az, hogy Bécsben, Prágában nem kapni négyszáz Euro alatt szobát 5csillagos hotelban, nálunk pedig még a Four Season's-ben is kétszáz Euro alatti áron lehet szobát kapna. Kényelmesebb lenne ott az ágy? Fenét! Ez a leminősítettség, leárazottságot, közvetve tehát bevételkiesést is jelent BUdapestnek. Ide kisebb pénzű turisták érkeznek, akik nem költeni akarnak, csak berúgni, majd a fapadossal hazamenni, hogy hétfő hajnalban már újra dolgozhassanak. A negatív hatásokat még soká lehetne sorolni, de jelezni szeretném, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy ennek kialakulásában nem a falfirka az egyetlen tényező. Csak a leglátványosabb. Ennek eltüntetésével, azt reméljük, tudunk üzenni a városlakóknak: összefogással el lehet érni a jó célokat! A többi feladat pedig majd eztután következik.

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

Szeretem Budapestet · http://www.szeretembudapestet.hu 2008.10.14. 15:49:47

Vasárnap a Városligetben szeméthalmok között.

Hihetetlen, de igaz: egy nagyvárosban a pihenésre, kirándulásra kitalált közparkokat és tereket egyszerűen nem takarítják hétvégenként.

Péntek délutántól hétfő reggelig a városban leáll a szemétszedés és kukaürítés (egyes helyeken teljesen), de nem csak a parkokban, hanem a Belvárosban is, ahol az emberek sétálni szeretnének.
Hihetetlen mennyiségű kosz és szemét gyűlt össze ezen a gyönyörű októberi hétvégén a Városligetben.
A Főkert Nonprofit Zrt. szerint a Főváros októbertől egyszerűen nem rendeli meg a park rendben tartását, a szemétszedést a hétvégéken. Érthetetlen, hogy egy világváros, amely élhető szeretne lenni, 3 napon keresztül nem takarítja azokat a helyeket, ahol az emberek kirándulnak, szórakoznak. Megengedheti
magának, hogy péntek estétől hétfő reggelig egy kukát se ürítsenek, még ha több ezer turista fordul is meg a Belvárosban.

Ezúton kérjük Budapest vezetőit, ha tényleg élhető városra és arra vágynak, hogy az emberek jól érezzék magukat a parkokban, köztereken, hétvégéken is biztosítsák a szemétszedést és a kulturált körülményeket, hogy a város legforgalmasabb, leglátogatottabb helyei - mint a Városliget,
az ország legfontosabb közparkja - ne legyenek szemetesek, koszosak a hétvégeken. A Szeretem Budapestet Mozgalom véleménye, hogy a Városligetben elegendő maximum 50 szemetes ürítése, 4 nagyobb útszakasz ellenőrzése, 4-5 ember foglalkoztatása megoldaná a Városliget helyzetét a hétvégéken is. Sajnos ugyanez sokszor a város több más pontjára is igaz. Kaptunk már hasonló tartalmú levelet a Nagykörúti szemetesek hétvégi ürítetlenségével kapcsolatban.

Szerintünk a város frekventált és jól látogatott területeit feltétlenül szükséges napi takarítással tisztán tartani. A ráfordított összeg nem feleslegesen kidobott pénz lenne; többen járnák élvezettel a várost, a
városvezetésről az itt élőkben, illetve a turistákban kialakult kép is jóval pozitívabb lenne.

Szeretem Budapestet Mozgalom

Bejegyzés: Megbuknak a hulladékgyűjtő szigetek?

Kerekes János 2008.10.14. 12:15:59

Valóban én sem hittem volna el ha nem láttom. Csak gratulálni tudom azoknak akik végig vitték a dolgot. Egy kicsit szomoritandó hogy ez nem történhet gyakraban. De ne legyünk anyira magyar, örüljünk ennek a sikernek és szóljuk nekik ha uj falfirkát találunk.Bejegyzés: Falfirkák alkonya - Magyar Hírlap

Marusza · http://Marusza 2008.10.13. 09:32:25

Talán valami elindult,de sajnos ez még nagyon messze van attól hogy ünnepeljünk és dicshimnuszt zengjünk.Ha végigsétálunk a körúton a "látvány" még a fenti próbálkozások ellenére is siralmas.Zömében ízléstelen,piszkos portálok.Messzemenően egyetértek java fenti soraival.
Ez nem világvároshoz méltó állapot.
Ettől függetlenül szeretem Budapestet.

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

Judit 2008.10.10. 01:47:05

Üdvözlöm a versenyt, mert jó lenne újra a Nagykörút épületeihez méltó kirakatok között járni!
Gondolom, a zsűri bíztatásnak szánta a díjakat, mert igazán szép, szinvonalas kirakat - valljuk be - a versenyen indulók között is csak 1-2 volt.

Hol vannak a kirakatrendezők? Akik látványban képesek információt átadni, nem szövegben?
Egy jó kirakat megkeresteti a nézelődővel azt az árut, ami megfelel a felkeltett vonzásnak akkor is, ha a termékek önmagukban nem nagyon érdekesek.

Itt a szebb kirakatok között is ennek az ellenkezőjét látni: minőségi áruk korrekt elrendezésben. Persze szívesen kiegyeznék azzal, ha a kirakatok zöme ilyen "korrekt" lenne!
A "legrendezettebb vendéglátós portál" címet elnyert Admiral Club számomra az anti-kirakat. Zárt és kirekesztő.
A lufis szolárium portál összképében elég jó, de nem illik a Nagykörútra. Gondolom az antikvárium éppen az illeszkedése miatt kapott díjat.

Sok sikert a további versenyhez!

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

java 2008.10.09. 21:09:39

Maximalisan egyetertek Kisszo-val - meglepo, hogy a gyozteseknek kikialtott munkakat "kivalo", "latvanyos", "legtrendibb" jelzokkel illettek, pedig csupan annyi az erdemuk, hogy rendezettek, jol attekinthetoek. A kivalosagtol, a trendisegtol nagyon messze vannak. Hianyzik beloluk a kreativitas, az otletesseg, az esztetikum. Az oszi szezont nehany szaraz, odahintett falevellel illusztralni?? Haat, nem vall nagy otletgazdagsagra. A mai kirakatrendezok nem jarnak kulfoldon (vagy csak nem nyitott szemmel?), vagy nem forgatnak legalabb kulhoni magazinokat?? Hiszen ha sajat repertoarjuk szegenyes, nem lenne szegyen inspiraciot meriteni onnet. Nem minden csupan penz kerdese...

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

Téti Péter 2008.10.09. 11:52:04

Ez jó! Ajánlom figyelmébe minden tulajdonosnak, hogy az üzlet homlokzata is az üzlet része, és gondoskodni kell róla. Ez a megjelenés része.
Teljes mértékben követendő példa az,amit a vitamin üzlet csinált. Picivel több törődés és gyökeresen meg tudjuk fordítani a néha kedvezőtlen budapesti körülményeket. A dolog egyszerű: tenni kell valamit!

Bejegyzés: Jó példa a Nagykörútnak (is)

Budapesti 2008.10.09. 10:58:23

nagyon jó a film!

Bejegyzés: Reklámfilmünk itt is

kisszo · http://think4ward.blogspot.com 2008.10.09. 10:14:34

Solaitidnak igaza van annyiban, hogy a győztesek egy része nem üti meg a mai kornak megfelelő mércét, divatjamúlt, '80-as éveket idéző (bár legalább rendezett) arculattal, vagy vállalhatatlan, tesco katalógusba való tipográfiai-grafikai megoldásokkal operálnak, stb.

Ugyanakkor értem, hogy még így is, ezek is bekerülhettek a LEG-ek közé, ez pedig az általános színvonal(talanság)nak köszönhető.

A kezdeményezés örömteli, az eredmény a valós viszonyokat tükrözi, a verseny pedig remélhetőleg pozitív irányú változásokat indukál. Mindazonáltal elkelne valamiféle fővárosi szabályozás is, habár ez eléggé összetett kérdés.

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

Anita 2008.10.09. 09:56:59

Nagyon jó a kezdeményezés, és nagyon szép az eredmény. Követendő példa a környéken lévő többi üzletnek is.

Bejegyzés: Jó példa a Nagykörútnak (is)

Szeretem Budapestet · http://www.szeretembudapestet.hu 2008.10.09. 09:24:47

Kedves Solaitid!

A Nagykörúti kirakatverseny szakmai zsűrije nem egyenlő a Szeretem Budapestet Mozgalommal. A két egyesület közös szervezésében került megrendezésre a verseny.

A zsűri tagjai, dekoratőrök, kirakatrendezők, lakberendezők, szakújságírók és grafikusok (lásd fent...) 10 szempont - 5 pozitívum - 5 negatívum - alapján (lásd fent...) egyenként 10-10 pontot, azaz bizottságonként 30 pontot adhattak (lásd fent...) az egyes kirakatokra. Így jött össze a maximum 150 pont, ami plusz és mínusz is lehetett.

Négy vegyes szakmai zsűribizottság járta be a körutat. A durván 800 kirakat közül a sok szempont alapján számtalan üzlet / portál a nulla pontot sem érte el, NÉHÁNY viszont kiemelkedett a többi közül, az ő teljesítményüket a zsűri mindenképpen értékelni kívánta.

Üdvözlettel:

Szeretem Budapestet Mozgalom

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.10.09. 09:02:39

elég mókás, hogy a városképromboló graffitik ellen annyira nagyon harcoló szebu a Zene Börze vagy a Kiwi Sun féle példákat támogatandónak tartja, tényleg.

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

Dretti 2008.10.09. 08:10:31

nagyon jól sikerült a választás. Öröm, hogy ilyen szép a krt. Ez Budapest, ez a mienk. Nem mindegy mi alapján ítélnek meg minket az ide látogatók. Nem csak a tucat egy kaptafára készült plázák arculatát látják. Gratulálok.

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

Pázmándiné Kinga-nagyi 2008.10.09. 06:02:53

Örülök, hogy végre rendbejönnek a kirakatok, -én mint régi kirakatos- nagyon szeretném ha ez a mozgalom továbbra is folytatódna.
Mezei Mária tanárnőnknek pedig jó egészséget kivánok Radányi Kinga

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

vaandor 2008.10.09. 01:39:36

Node hol vannak a negatív példák?

Amúgy a szoláriumot nem egészen értem. Egy (nagy vonalakban) esztétikus környezetből ÍGY kitűnni... érdem?

Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

Budapesti 2008.10.08. 19:38:53

annyira jó, hogy ilyen újra van!
gyönyörű a lett Nagykörút!
így tovább


Bejegyzés: Eredményhirdetés - Nagykörúti kirakatverseny 2008

pécsizoli 2008.10.08. 18:21:28

Az egész körút legszebb boltja a Dr. Lenkei Vitamin bolt. Ha minden bolt csak fele annyit foglalkozna a kinézetével mint a Lenkei bolt akkor ragyogna a körútunk. Le a falfirkákkal! Bravó Lenkeisek, csak így tovább!!!

Bejegyzés: Jó példa a Nagykörútnak (is)