Szelektív szigetek

Képeink

Kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Levél a Demokratikus Hálózathoz

2008.08.21. 19:43 :: Szeretem Budapestet

 

A Szeretem Budapestet Mozgalom a következő tartalmú levelet küldte a Demokratikus Hálózatnak.
 
Tisztelt Demokratikus Hálózat!
Nektek most, de korábban a Fidelitasnak is elküldtünk egy hasonló tartalmú levelet. A hírekből azt halljuk, hogy ellenmatricázást, plakátolást terveztek a Fidelitas felhívásávaival szemben. Kérjük a Demokratikus Hálózat tagjait, hogy ne ragaszttassák ezt a gyönyörű várost! Köszönjük szépen! Küldjük a Fővárosi Önkormányzat felhívását, és egyben egy jogász véleményét is, mivel a bejelentés és felhívás kimeríti a felbujtás fogalmát is.
A 48/1994. (VIII.1.) Főv. K.gy. rendelete a főváros köztisztaságról 15.§  (2) bekezdés szerint a nem kijelölt helyen elhelyezett, továbbá idejétmúlt vagy megrongálódott hirdetményt elhelyezője, az elhelyező; személye ismeretének hiányában az köteles azonnal vagy a meghatározott határidőn belül eltávolítani, akinek az érdekében a kihelyezés történt.
Ez nem kijelölt helyen történő elhelyezés (nincs is kijelölve hely), másrészt nincs meghatározott határidő (ez van választási plakátoknál). Tehát a kezdeményező köteles azonnal eltávolítani. (Az ő érdekében történt.) A 17.§ (1) bekezdés r) pontja szerint: szabálysértés követ le és 30 ezer Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki nem a kijelölt helyen elhelyezett, továbbá az idejétmúlt, vagy megrongálódott hirdetményt a meghatározott határidőn belül nem távolítja el. Tehát a kezdeményező felbujtó és bírságolható a 218/1999. (XII. 28. ) korm. r. 8. (1) bek. b) pontja alapján (50.000 Ft-ig) és a fővárosi rendelet alapján (30.000 Ft-ig).
 

Előzmények:

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=370043
 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretembudapestet.blog.hu/api/trackback/id/tr34626580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.08.25. 08:04:35

Kedves Szeretem Budapestet,
Sajnos nem kaptuk meg a leveled, de sikerült rábukkani a post-ra, amit ennek kapcsán jegyzel.
A "STOP VIKTOR" kampányt éppen ilyen jellegű kétségek miatt nem indítottuk el. A napokban tervezünk egy sajtótájékoztatót. Itt szeretnénk a számodra is biztosítani lehetőséged arra, hogy a szélesebb közvélemény előtt is képviseld azt a civil hangot, amelyet ebben az írásban is olvashatunk. Küldj egy mailt az info@demokratikus.hu-ra. köszi

Szeretem Budapestet · http://www.szeretembudapestet.hu 2008.08.25. 15:49:57

Kedves Demokratikus Hálózat!

Köszönettel vettük meghívásotokat a közeljövőben tartandó sajtótájékoztatótokra, azonban bízunk benne, hogy a blog-oldalunkról idézett mondatok a sértődés kizárásával érthetővé teszik, hogy miért nem kívánunk csatlakozni hozzátok ezen alkalomból.

„A Szeretem Budapestet nem baloldalon és nem jobboldalon áll. De még csak nem is elöl. A Szeretem Budapestet egy másik dimenzióban tevékenykedik, melyet e város politikai elitje kezd elfelejteni. A Szeretem Budapestet egy civil mozgalom, független minden hivataltól, párttól, szervezettől. Egyetlen célja: összegyűjteni és egyesíteni a budapestiek tettvágyát, erejét, lelkesedését. Azokét a budapestiekét, akik egy XXI. századi, élhető, rendezett, nyüzsgő és izgalmas várost akarnak, amelyik az ország, sőt a régió fő városa.”

Örömmel értesültünk róla, hogy hozzánk hasonlóan döntéseitek során ti is figyelembe vesztek olyan szempontokat, mint a városkép javítása, a város élhetővé tétele, stb.

Üdvözlettel:
Szeretem Budapestet Mozgalom

pestiarc 2008.08.28. 13:24:02

Kedves Szeretem Budapestet Mozgalom!

Azt írjátok: "A Szeretem Budapestet egy civil mozgalom, független minden hivataltól, párttól, szervezettől."

Azt kell mondanom: muhaha.

A mozgalom vezetője, motorja Bojár Iván András, akit 2006-ban Demszky Gábor a 2011-es Budapest: Európa Fővárosa projekt főpolgármesteri biztosának nevezi ki, és képviselőjelöltnek javasolja az SZDSZ budapesti választmánya számára.

2006 óta Bojár a Budapesti Közgyűlés SZDSZ frakciójának tagja, Városarculati tanácsnok, a Budapest Film Zrt. felügyelőbizottságának vezetője, a Fővárosi Csatornázási Zrt. felügyelő-bizottságának elnöke, valamint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. felügyelő-bizottsági tagja.

A Szeretem Budapestet! által kiírt pályázatokat a kövekező címre kell elküldeni:
Budapest Főváros Önkormányzata
Főpolgármesteri Hivatal
Kulturális és Oktatási Főpolgármester-helyettesi Iroda
Budapest 1052, Városház u. 9-11.

Ennyi talán elég a függetlenség és "civilség" megkérdőjelezéséhez. Az SZDSZ-közeliségtől függgetlenül a mozgalom céljai nemesek, bár a részleteket lehetne vitatni, de most nem ezért vagyunk itt.

Mint látom, ez egy moderált fórum, ezért különösen kíváncsi vagyok rá, hogy lesz-e bennetek annyi becsület és pluralitás iránti tisztelet, hogy kitegyétek ezt a kommentet. És természetesen az is érdekelne, hogy mit gondoltok a "függetlenségetekről", amire olyan büszkén hivatkoztok.

Üdvözlettel: pestiarc

Ps: nyilván senki nem hiszi el, hogy nem a DH egyik tagja/szimpatizánsa vagyok, pedig nem. Ebből következően az sem érdekel, hogy mit gondoltok erről, és hogy megsértődtök-e rájuk. :)
A lényeg az, hogy válaszoljatok, és ne kelljen más, olvasottabb fórumokon feltennem a kérdést: hogy is van ez a SzB! függetlenségével?

Szeretem Budapestet · http://www.szeretembudapestet.hu 2008.08.28. 15:13:45

Kedves "Pestiarc"!

Bojár Iván megválasztása előtt civilként vezette az egyesületet, melynek alapítói és tagjai minden politikai oldal képviseletében jelen voltak és vannak azóta is egyesületünkben. A honlapunkon az alapítók és tagok listája is megtekinthető.

A megváltozott helyzet, vagyis a Városarculati Tanácsnoki poszt után az egyesület közgyűlése megerősítette elnöki posztjában Bojár Iván Andrást 2007. júniusában, melyre akkor a honlapunkon is olvasható közleményt adtuk ki:

2007. június:

A Szeretem Budapestet Mozgalom összehívott közgyűlése megerősítette pozíciójában az egyesület elnökét.

Bojár Iván András 2007. május 1. óta hivatalosan a Fővárosi Önkormányzat Városarculati Tanácsnoka.

Szükségét éreztük, hogy megfogalmazzuk a változásokat mozgalmunk életében:

Szeretem Budapestet egy csapat. Olyan emberek, akik két dologban biztosan egyetértenek. Modern, barátságos, tiszta, sokszínű várost akarnak. És ezért tesznek is. Sokmindent, sokféleképpen.

A Szeretem Budapestetnek ma már története van. 2004. szeptemberében indította civil mozgalomként 10 lelkes budapesti. A Kiáltványunk, a programunk, amelyhez pár hónap alatt ezren csatlakoztak, nem vesztett érvényéből. Elegünk lett a koszos, büdös, igénytelen, megosztott, béna városból, helyette egy egyesített, nem 23 kiskirályságra szabdalt XXI. századi régiós metropoliszt akartunk.

Készítettünk egy törvényátalakitási programot, a Közmunkák Tanácsa felélesztésének programját, jogi hátterét.

Végigvittünk egy tervpályázatot, megmutatva: tele vannak ötlettel az emberek, profik és lelkes civilek egyaránt.

Mi történt?

Minden párt elkezdett közmunkatanácsozni, és legalább még három ötletpályázatot néztünk végig.

Változott valami?

Talán még rosszabb lett a helyzet! Elveszett a szó ereje! Ahol mindenki ugyanazt mondja és senki sem teszi, ott előbb utóbb apátia következik. Vagy felkelés. Vagy menekülés.

Mi egyiket sem akarjuk. Ezért változtattunk módszereinken. Csak tettekre koncentrálunk. Csak eredményeket akarunk. Nem foglalkozunk tovább a civilség, a mozgalomépítés, a semlegesség, a pártoktól való függetlenség kérdésével. Nem azért, mert ez nem fontos, hanem mert túlléptünk ezen.

A Szeretem Budapestet nem baloldalon és nem jobboldalon áll. De mégcsak nem is elöl. A Szeretem Budapestet egy másik dimenzióban tevékenykedik, melyet e város politikai elitje kezd elfelejteni. A tettek a mi területünk.

Ezért csapattagjaink mindenhol ott vannak, ahol tenni lehet. Van, aki közülünk a város vezetésében; van, aki azon kívül; van, aki pártokhoz közel; van aki politikától nagyon messze teszi a dolgát.

Egy olyan Budapestért, amit álmodunk.

Üdvözlettel:

Szeretem Budapestet Mozgalom

pestiarc 2008.08.28. 16:15:50

Köszi, ez korrekt, de akkor maradjunk annyiban, hogy "Nem foglalkozunk tovább a civilség, a mozgalomépítés, a semlegesség, a pártoktól való függetlenség kérdésével.", és felejtsétek el a korábbi formulát. Persze ettől még a DH-val én se tartanék közös sajttájt...
További jó munkát!

Üdv, p.
süti beállítások módosítása