Szelektív szigetek

Képeink

Kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2007. június

2007.06.30. 15:00 :: Szeretem Budapestet

 

 

 A Szeretem Budapestet Mozgalom összehívott közgyűlése megerősítette pozíciójában az egyesület elnökét.
 

Bojár Iván András 2007. május 1.  óta hivatalosan a Fővárosi Önkormányzat Városarculati Tanácsnoka. Szükségét éreztük, hogy megfogalmazzuk a változásokat mozgalmunk életében: A Szeretem Budapestet egy csapat. Olyan emberek, akik két dologban biztosan egyetértenek. Modern, barátságos, tiszta, sokszínű várost akarnak. És ezért tesznek is. Sokmindent, sokféleképpen.

A Szeretem Budapestetnek ma már története van. 2004. szeptemberében indította civil mozgalomként 10 lelkes budapesti. A Kiáltványunk, a programunk, amelyhez pár hónap alatt ezren csatlakoztak, nem vesztett érvényéből. Elegünk lett a koszos, büdös, igénytelen, megosztott, béna városból, helyette egy egyesített, nem 23 kiskirályságra szabdalt XXI. századi régiós metropoliszt akartunk.

 Készítettünk egy törvényátalakitási programot, a Közmunkák Tanácsa felélesztésének programját, jogi hátterét. Végigvittünk egy tervpályázatot, megmutatva: tele vannak ötlettel az emberek, profik és lelkes civilek egyaránt.

Mi történt?

Minden párt elkezdett közmunkatanácsozni, és legalább még három ötletpályázatot néztünk végig.

 Változott valami?

Talán még rosszabb lett a helyzet! Elveszett a szó ereje! Ahol mindenki ugyanazt mondja és senki sem teszi, ott előbb utóbb apátia következik. Vagy felkelés. Vagy menekülés. Mi egyiket sem akarjuk. Ezért változtattunk módszereinken. Csak tettekre koncentrálunk. Csak eredményeket akarunk. Nem foglalkozunk tovább a civilség, a mozgalomépítés, a semlegesség, a pártoktól való függetlenség kérdésével. Nem azért, mert ez nem fontos, hanem mert túlléptünk ezen.

A Szeretem Budapestet nem baloldalon és nem jobboldalon áll. De mégcsak nem is elöl. A Szeretem Budapestet egy másik dimenzióban tevékenykedik, melyet e város politikai elitje kezd elfelejteni. A tettek a mi területünk. Ezért csapattagjaink mindenhol ott vannak, ahol tenni lehet. Van, aki közülünk a város vezetésében - van, aki azon kívül - van, aki pártokhoz közel - van aki politikától nagyon messze teszi a dolgát. Egy olyan Budapestért, amit álmodunk.

 
 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretembudapestet.blog.hu/api/trackback/id/tr69614216

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccnp training 2019.06.05. 18:18:52

Eladja luxusházát a Family Guy sztárja - Gazdagisztán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása